Teken bij honden zijn gevaarlijk voor de gezondheid

Honden zijn dol op het bos, water en buiten lekker rennen en ravotten. Grote kans dus dat ze wel eens in aanraking komen met een teek. Het is belangrijk om uw hond regelmatig op teken te controleren. Want eenmaal een tekenbeet kan soms leiden tot gezondheidsklachten. Zou u graag advies willen op het gebied van tekenbeten bij honden? Neem dan contact op met uw dierenarts.

De tekenen van een teek

Heeft u hond last van teken? De volgende symptomen kunnen erop wijzen. Denk aan een rode geïrriteerde plek op de huid van de hond, maar ook krabben en bijten op de plek waar de teek zit. U kan ook zelf uw hond controleren op teken, vaak voelt u deze als u de hond aait over de vacht.  Het is niet verstandig om een teek zo te verwijderen. Hiervoor is een goede tekentang nodig, het is het gemakkelijkst om deze altijd in huis te hebben. De dierenarts kan u adviseren over een goede tang en uitleggen hoe u deze het beste kan gebruiken.

Advies van de dierenarts

Om een goede dierenarts bij u in de omgeving te vinden kan u op de website Zoekdierenarts kijken. Hier is een overzicht te vinden van verschillende dierenartsen, waaronder een bij u in de omgeving!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.