Offerte en factuur maken, maar wat zijn dit?

U heeft vast wel eens van de woorden ‘offerte’ en ‘factuur’ gehoord. Facturen en offertes worden gebruikt door bedrijven. Een offerte of factuur maken kan heel erg makkelijk via de website Workspace. U kunt zich aanmelden en inloggen op de website waar u een basisdocument kunt openen die u daarna met eigen gegevens en huisstijl kunt aanpassen om naar uw (potentiële) klanten te sturen. Vervolgens kunt u deze ook digitaal versturen en kunnen de potentiële klanten de offerte digitaal afwijzen of accepteren. Voordat u een offerte gaat maken of gaat accepteren zal in dit artikel eerst duidelijk worden wat offertes en facturen precies zijn.

Offerte

Een offerte is het eerste document wat u zult krijgen. Dit is een formeel aanbod waar prijzen, voorwaarden, kortingen en afspraken staan. Een bedrijf hoopt dat u dit accepteert, waardoor ze de offerte dus zo aantrekkelijk mogelijk maken. De offerte wordt aangevraagd door een persoon en gemaakt door een bedrijf. Als de offerte vervolgen geaccepteerd wordt is er een overeenkomst vastgesteld tussen de klant en het bedrijf en zal er een factuur worden gemaakt.

Factuur

Een factuur is dus de tweede stap. In de factuur staat wat er is gekocht en hoeveel dit kost. Het is een betalingsplicht. Wilt u een factuur maken? Klik dan hier.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.